manner van aussterben bedroht

Deze documentatie werd in de categorie “Televisie Lopende zaken ” bekroond met de Prix Europa 2008 .

DE MENS MET UITSTERVEN BEDREIGD

Vervrouwelijking enerzijds , verminderde spermaproductie bij mannen anderzijds. De film van Sylvie Gilman en Thierry de Lestrade is een wetenschappelijk onderzoek dat verontrustende feiten onthult en roept verontrustende vragen .

De sperma productie van de man is in de afgelopen 50 jaar met een gemiddelde van 50 %  afgenomen.
Waarom ?

In de westerse landen treden steeds meer gevallen van teelbalkanker op. Een studie uit 2004 blijkt dat het aantal nieuwe gevallen in Frankrijk is toegenomen met 50 % in de afgelopen 20 jaar.
Waarom?

Het aantal congenitale misvormingen van de mannelijke voortplantingsorganen neemt  toe.
Waarom?

De populaties van vele riviervis vervrouwelijken. Bovendien afwijkingen in voortplantingsorganen en onvruchtbaarheid bij onder meer zeehonden, vogels , krokodillen en kikkers steeds meer vastgesteld. Onderzoek bij dieren wijzen op een toenemende ” castratie ” .
Waarom ?

Vreemde en verontrustende ontwikkelingen , waartussen een lange tijd niemand een verband zag of wilde zien . Maar wat als de waargenomen verschijnselen een gemeenschappelijke oorzaak zouden hebben?

De problemen van het mannelijke voortplantingssysteem organen zijn tegenwoordig net zo ernstig als de wereldwijde klimaatverandering .

Dit is de gedurfde hypothese vele wetenschappers , zowel in de Verenigde Staten en Europa . Zij zijn ervan overtuigd dat een dergelijke pathologieën en misvormingen het gevolg zijn van omgevingsfactoren .

De ” schuldigen ” zijn de talrijke moleculen die door de chemische industrie op de markt worden gebracht : Perfluor verbindingen, brandvertragers , ftalaten , pesticiden, röntgencontrastmiddelen, enz. – een lange lijst van chemische componenten die op het hormonale systeem inwerken ( ” endocriene verstoorders ” ) en een vervrouwelijking bij verschillende levensvormen veroorzaken.

Een belangrijke vaststelling, want met de vruchtbaarheid staat ook de toekomst van de mensheid op het spel. Als deze wetenschappers gelijk hebben, moeten we volledig ons consumentengedrag  heroverwegen. Gezien de machtige industrie lobby is dat een echte uitdaging dat een debat op politiek niveau vereist.

Volledige Film MANNER VAN AUSSTERBEN BEDROHT in 6 delen.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

Wat vind jij?